2010 m. gruodžio 24 d., penktadienis

Džiugių Šv. Kalėdų!


Mielieji, sveikinu visus su Šv. Kalėdomis ir artėjančiais Naujaisiais metais. Linkiu, kad visi sunkūs darbai pasibaigtų (kad štai ir man diplominis lengvai ir greitai pasirašytų :D), atrastumėte savo svajonių v(amp)yrus ir būtumėte atlaidūs vieni kitiems (kad baigtųsi kruvini twilighterių ir antitwilighterių karai :D)!

2010 m. gruodžio 19 d., sekmadienis

Kalėdinis giveaway

Mielieji mano skaitytojai,
Artėjant Šv. Kalėdoms, noriu kai ką padovanoti vienai/am iš jūsų. Argi niekas nenorėtų priglausti šių mielų žvairų šikšnosparniukų, atskridusių net iš Naujojo Orleano?
Iki Naujųjų metų parašykite komentaruose savo vardą/nicką ir elektroninio pašto adresą (o jei manote, kad nereikia to, galit nerašyti, tiesiog atsiliepkite po burtų traukimo).
Sėkmės!

Ugly Americans

One Year of Ugly Americans
Ugly AmericansNew Episodes Summer 2011
www.comedycentral.com
Department of Integration Field GuideFollow the Show on Twitter

Abscess Hollywood
Ugly AmericansNew Episodes Summer 2011
www.comedycentral.com
Department of Integration Field GuideFollow the Show on Twitter

Trumpas rimtokas video apie Drakulą

Oldskūliniai vampyrai

Naujas Sookie Stackhouse viršelis


Štai jau ir aiškus vienuoliktosios dalies viršelis. Nors aš dar tik suskaičiau devynias dalis (kartais galima numirti ir iš nuobodulio, prisipažinsiu), bet įdomu, kodėl staiga nebeliko nei Eriko, nei Billo ant viršelio... Pasidarė įdomu netgi :)
Na, o yra ir liūdnų žinių: dėl tokio atviro seksualumo seriale Amerikoje ir net Kanadoje (tai mane nustebino!) Sookie Stackhouse serijos knygos yra uždraustos bibliotekose. Na, keista politika, nes knygos tokios nekaltos ir, dievaži, lėkštos sekso atžvilgiu, ką rodo serialas. Blogai, kai neatsižvelgiama giliau ir tiesiog dėl išorinių blogybių kažkas uždraudžiama. Tai gal dar Amerikoje ir nerasi nešvankiojo Charles Bukowskio?
Beje, o mūsų bibliotekose galima rasti visas penkias lietuviškas dalis. Mes šaunuoliai.

Daugiau naujienų iš vampyriškosios kinematografijos

Gal jau ir žinosite, bet vis tiek maga pasakyti. Kitais metais gali būti daug tęsinių prigimdyta, tad baisiai vaisingi 2012-ieji metai turėtų būti.
Išeis ketvirta "Underworld" dalis, "Buffy" filmas perkuriamas (na, gal tęsinys būtų buvę ir geriau), jau mano minėtas "Dark Shadows" bus kuriamas, bet labai nustebino žinia apie "From Dusk Till Dawn" tęsinio kūrimas. Na, ir dar Dario Argento kurs naują "Drakulą". O Sundance filmų festivaly bus pristatytas dar vienas rytietiškas filmas apie vampyrus, apie kurį žinių dar beveik nėra. Na, dar ir pasirodys trečia "Bloodrayne" dalis...


Dario Argento's Dracula - Teaser Video with Interview
Uploaded by dreadcentral. - Check out other Film & TV videos.

Naujas serialas "Suckers"

Prieš mėnesį išėjo naujas tragiškai juokingas serialas "Suckers", bet kitų serijų taip ir nematyti. Tokia paslaptis gaubia!

Amerikietiškas "Being Human"

Aš jau nebegaliu, neužtenka to, kad amerikonai negali normaliai pažiūrėti originalaus švediško "Let the Right One In", reikia būtinai susikurti savo kopiją, tai dabar sausio 17 dieną galėsime grožėtis "Being Human" kopija!


Tyra Banks investigates the Vampire Culture



Man įdomu, kaip jūs reaguojate į tokius žmones? Man asmeniškai, tai jiems trūksta kelių varžtelių. Aš netikiu tikrais vampyrais, o jei tokie ir yra, tai jie visiškai nėra tie vampyrai, kurie mane domina. Su savo energijomis, kitokiais iškrypimais (blogąja prasme) man jie yra tolimi.

Pakankins fanus

Ak, tie niekšai, kankina fanus nutraukdami serialų transliavimus mėnesiui ar pusei metų. Pamenu, kai dar anksčiau vampyrai būdavo tokia retenybė, tai pusė metų būdavo baisus išbandymas. Dabar galima ir pamiršti, kad laukia nedidelė pertrauka. Tai kitos "Vampire Diaries" serijos lauksime sausio 27 dieną.

Visgi J. Deppas bus vampyras

Valio, visgi kuriamas Timo Burtono "Dark Shadows", nes aš jau spėjau palaidoti viltis per šiuos keturis metus :D

Neilo Gaimano sveikinimas Šv. Kalėdų proga

39 Degrees North: Christmas Card 2010 from 39 Degrees North on Vimeo.

2010 m. gruodžio 17 d., penktadienis

Šiandieniniai vampyrai ir filosofija (?)

Aš nepateisinu tokių knygų - tai tik dar vienas būdas prasimanyti pinigų iš nuoširdžių fanų. Kaip dar gali kažkas filosofiškai žvelgti į "True Blood" ar "Twilight" (žinokite, iš tos pačios serijos yra filosofijų apie "Iron Man", "Harry Potter"...)? Na, nereikia tokių digresijų...


Simpsonai ir vampyrai

Na, turbūt yra mažai žmonių, kurie nežiūri ar nežiūrėjo "Simpsonų". Aš, prisipažinsiu, neturiu kantrybės sėdėti prie serialų (užtenka man vampyriškų), tuo labiau aš jau senų senovėje televizoriaus atsisakius, tad tik sąžiningai visad žiūriu visas helovyniškas "Simpsonų" serijas. Ne veltui jos mano mėgstamiausios ;)

The Treehouse of Horror III (minimas Kolchakas)



The Treehouse of Horror IV (F. Coppolos "Bramo Stokerio Drakulos" parodija)



The Treehouse of Horror VIII ("The Last Man on Earth" arba "I am Legend" sąsajos)



The Treehouse of Horror X (vilkolakis atsiranda, nors ir nevampyriška, bet vis tiek susiję)



The Treehouse of Horror XV (Jack the Ripper istorija)



The Treehouse of Horror XVI ("Buffy" ir "Dracula")



The Treehouse of Horror XXI ("Twilight" parodija)

Being Human: greit bus 3 sezonas

Aš jau spėjau palaidoti šį nuostabų bristoliečių serialą, bet pasirodo, vasarą buvo intensyviai kuriamas serialo trečias sezonas. Belieka tik džiaugtis ir laukti premjeros datos kitais metais (o jie jau netoli!). O kad laukimas neprailgtų, galima paskaityti ir neseniai išleistų knygų.



Sarah Bernhardt ir Drakula



Visai neseniai šnekėjau apie art nouveau, tačiau nepaminėjau, kad svarbiausia ikona menininkams buvo garsi aktorė Sarah Bernhardt. O į mūsų vampyrišką kontekstą ši dama visai puikiai įsimaišo. Jei prisiminsite šikšnosparnio svarbą tam laikotarpiui, tai neturėtų nustebinti faktas, kad Saros mėgstamiausia skrybėlė buvo papuošta šikšnosparnio iškamša. Aš puikiai įsivaizduoju, kaip pritrenkiančiai turėtų atrodyti išskleisti šikšnosparnio sparnai.
Be to, ji turėjo karstą, kurį gavo kaip užgaidą nuo jaunų dienų (ji siekė arba būti pačia garsiausia aktore, arba numirti). Tad visur, kur keliaudavo, tampydavosi su savimi ir tą karstą.
Na, ir kaip čia dar prikergiau Drakulą? Ogi tais pačiais laikais gyveno ir Bramas Stokeris. O Sarah buvo garsi ne tik Paryžiuje, bet ir Londone bei kituose didžiuosiuose miestuose. Ji buvo ištekėjusi už graikų aristokrato Jaques Damalos, kuris tuo metu buvo traktuojamas kaip pats gražiausias vyras visoje žemėje. Jis buvo tikras širdžių daužytojas, vyrai jo bijojo, nes puikiai nujautė, kad jų žmonos gali būti suviliotos ir pražudytos. Ne viena moteriškė nusekė paskui, o jam šias palikus, vargšės žudydavosi. Bramas Stokeris prisipažino, kad jo Drakula buvo dalinai paremtas pagal J. Damalą. Visgi Sarai nebuvo laiminga santuoka, tačiau mane asmeniškai tokių detalių atradimas džiugina :D

Doctor Who: Vampires of Venice (2010)

Ar kas žiūrite britų serialą "Doctor Who"? Aš ne, bet vieną seriją išknisau su vampyrais. Na, beveik vampyrais. Tiksliau, tai ateiviai apsimėtinėjantys vampyrais renesansinėje Venecijoje. Ką čia daugiau ir bepridurti...


Įvertinimas: vampyrų įvaizdis sugadinamas kvailų baisių ilčių ir momentais pasirodančiu tikruoju vabališku pavidalu... O kostiumai tai gražūs...

The Last Theft (1987)


Čekų kūryba domisi visas pasaulis: tiek architektūra, tiek literatūra, tiek kinu bei animacija. Šio vakaro mano atradimas - Jiří Barto (tikriausiai čia nėra jokių kraujo ryšių su mūsų Šarūnu Bartu) "Paskutinė vagystė". Jo animacija paremta stop motion principu.
Tai trumpametražis siurrealistinis nebylus filmas apie vagį, kuris įsilaužė į vampyrų irštvą pats to nenutuokdamas. Manau, siužeto daugiau ir nereikia pasakoti. Tereikia žavėtis vaizdais.
Šiame video yra daug autoriaus darbų sudėta, o mano paminėtas prasideda nuo 49.30 min.




Įvertinimas: vampyrų įvaizdis čia mistifikuotas ir gotiškas, tad neturiu prie ko kibti.

2010 m. gruodžio 16 d., ketvirtadienis

Nauja medžiaga naujam "Blade" filmui

Šeši būdai kaip tapti vampyru


Kaip man patinka tokios mielos vaikiškos knygelės apie vampyrus. Tikrai žymiai geriau nei apie paauglius.

The Return of Count Spirochete (1973)



Kai vampyro įvaizdis pasitelkiamas švietėjiškomis intencijomis

Rosencrantz and Guildenstern are Undead (2009)


Visai neseniai teko žiūrėti filmą apie Hamletą, bet papasakotą iš Rosencrantzo ir Guildensterno pusės ("Rosencrantz and Guildenstern are Dead"). Ir dabar netikėtai atradau intriguojančiu pavadinimu filmą: "Rosencrantz and Guildenstern are Undead".
Reikia paminėti, kad kai mokykloje buvo privalu perskaityti "Hamletą", aš labai šia drama mėgavaus, nes man joje visai netrūko vampyriškų (bet neakivaizdžių) momentų, kaip visados buvo pabrėžiamas išbalęs Hamletas, o vieną naktį įsilaužęs perplėštais marškiniais, kruvinomis akimis pas Ofeliją. Neveltui ir Anne Rice simpatiją Hamletui perdavė savo vampyrams, ypač Lestatui (bet vis tiek jo mėgstamiausia drama yra "Makbetas").
Ši istorija sukasi šiuolaikiniame Niujorke. Vienas jaunas dykaduonis gauna progą režisuoti pjesę filmo pavadinimu. Žinoma, iniciatoriai yra "Hamleto" originalas: Horacijus (ir jo nuotakos). Pamažu beveik visi virsta vampyrais. O gale išaiškėja visa tiesa apie tikrąjį Hamletą.
Komedija labai juokinga ir gan intelektuali (na, amerikiečiai niekad nebus tokie intelektualūs kaip britai savo filmuose, deja. Aš čia lyginu šiuos du filmus apie Rosencrantzą ir Guildensterną). Labai patiko filmo vinjetės su tokiu geru žodžių žaidimu: Job Interview With a Vampire, Breakfast is Tiffany, Grave New World, Car Named Ophelia.
Man šis filmas buvo tikras džiaugsmas po visokių nelabai sėkmingų vampyriškų filmų žiūrėjimų. Tad nuoširdžiai rekomenduoju.




Movie Online

Įvertinimas: filme vampyrai atrodo teatrališkai, bet tai ir pateisinama, nes visa esmė yra teatras.

The Tale of the Nightly Neighbors (1992)

Aš visados maža svajojau dalyvauti tokiuose naktiniuose siaubo istorijų susibūrimuose. Deja, neteko man tokia laimė. Tai bent galima vėl pasidžiaugti vaikišku naivumu. Šįkart kanadiečių kūryba (nestebina manęs kanadiečiai jau seniai seniai).





Įvertinimas: vampyrų įvaizdis klasikinis ir šabloniškas, tačiau jokių dešimto dešimtmečio nesąmonių nebuvo prikergta (referuoju į Buffy)

2010 m. gruodžio 15 d., trečiadienis

Geriausia parduotuvėlė pasaulyje


Kodėl dabartinei visuomenei reikia seksualaus vampyrų sekso


Šiuo metu jau kalbama ir apie naują visuomenės maniją - vampiagrą. Vampyras - tai žmogaus išvaizdą (na, čia kaip kada :D) turintis tvėrinys, tačiau neigiantis žmogiškąją moralę (ypač sekso tema tai aktualu). Na, neniekinu šios interpretacijos, bet visgi naujieji vampyrai, galima sakyti, tikrai maištauja prieš senuosius savo pirmtakus. Nežinau, aš tikriausiai liksiu konservatorė šioj kovoje :D

The Walking Dead

Kai buvau New Yorke, tai vos ne ant kiekvieno kampo mačiau reklamuojamą naują serialą "The Walking Dead". Jau iš bendro vaizdo buvo aišku, kad į sceną paleidžiami mano taip nekenčiami zombiai (niekad jų netoleravau ir netoleruosiu). Tačiau pamačiau vieną openingą (kuris, deja, nebuvo realizuotas), bet toks geras, kad nutariau pažiūrėti pirmą seriją, bet deja, po pirmų 15 min. išjungiau. Visgi ne man. Na, bet vis tiek šitas vaizdelis neblogas. Beje, dar mane nustebino video komentatoriaus požiūris į "Twilight".

Mylimas vampyras po kaklu

Visi gerai žinome liaudyje plačiai paplitusį posakį "kol mirtis mus išskirs". Kaip žinia, ne paslaptis, kad ir vampyrai virsta pelenais. O kodėl mylimo žmogaus pelenų nepavertus į gražų ir amžiną vėrinį.
Mane kai pastaruoju metu dažniau supa mirtis, visai norėčiau, kad lietuviai noriai kremuotų palaikus. Aš su mielu noru nešiočiau tokį artimo ir mylimo žmogaus prisiminimą. Visad būtų su manimi. Šalia mano širdies...




Frankenšteinai Nacionalinėje dailės galerijoje


Visad, kai tik su reikalais tenka užsukti į NDG ir pasisukioti po ekspoziciją, užkliūna mano akis už Stanislavo Kuzmos skulptūros "Širdies donoras". Niekaip man čia nesišviečia širdies donorai, o tik "Bride of Frankenstein" motyvas :)

Kalėdinių atviručių idėjos












Gothic graffiti




Blog Widget by LinkWithin