2008 m. gruodžio 8 d., pirmadienis

Twilight

Ką gi, neišėjo į premjerą nueiti, bet svarbiausia, kad pamačiau. Beje, teko iškart pajausti ir kino paslaugų pabrangimą. Bet pasikartosiu - svarbiausia, kad vis tiek pamačiau. Dabar tai duosiu šnekos.
Visų pirma, ėjau ganėtinai negatyviai nusiteikus. Kažkaip kritikai peikia, nešališki žmonės irgi vidutiniu išvadino. Net ir fanų prastų atsiliepimų girdėjau. O dar tokią prastą nuotaiką padidino ir aplinkui trykštantis penktokėlių būrys. Na, bent toks vaizdas susidarė... Žviegė pastoviai iš visai nejuokingų dalykų.
Bet, deja! Aš dabar drįsiu teigti, kad tai vienas geriausių šiame naujajame amžiuje išėjusių vampyriškų filmų. Tikrai. Aš pati nustebau.
Visų pirma, žinant, kad režisierė nieko reikšmingo nesukūrus iki šio filmo, jis yra labai geras. Tikėjausi tikrai prasčiau. Toliau - kadangi moteris statė, nepagailėjo feministinių detalių. Spaudžiu ranką už tai. Nes jau nesunku įsivaizduoti, kaip vyras būtų tam tikras vieteles nuinterpretavęs iš savo bokšto. Kadangi knygoje feministinio prieskonio nė kvapo.
Aplinka - visą laiką buvo niūri, tačiau tas niūrumas toks pozityvinis. Man net patiko ta vyraujanti prietema, nes labai dažnai mes vampyriškuose filmuose regime daug nenatūralios šviesos. Knygoje tas niūrumas pateikiamas depresyviai, tad vėl pliusas optimistiškajai režisierei.
Sutiksite visokių personažų. Kiekvienas susiras sau po vieną favoritą. Ir kadangi visas pasaulis miršta dėl pagrindinio vampyro, Edvardo Kaleno. Tuo tarpu AŠ mirštu dėl tėvėlio, Karlailio Kaleno, kuris man asmeniškai panašus į mano dievuką Nick Rhodes iš Duran Duran (pvz. pažiūrėkite šį klipą). Dabar ir aš jau rimtai lauksiu kitos ekranizacijos XD
Šioje istorijoje vampyrai susiduria su vilkolakiais. Man visad keistai atrodė šių dviejų skirtingų būtybių susidūrimas vienoje siužetinėje linijoje. Niekaip nepriprantu. Tačiau čia gražiai įpinamos indėniškos legendos. Daug geriau nei viduramžiški prakeiksmai.
Čia vampyrai yra dieviškai gražūs - ačiū dievui, kad šis faktorius nebuvo pamirštas, nes nekenčiu nuzombėjusių nakties vilioklių. Logiškai mąstant, ar suvilios jus bomžas?.. O kad šičia pasitaiko vegetariškų vampyrų (čia tai totalus oksimoronas, sakyčiau), tai nebestebina. Nes vampyrai, geriantys gyvūnėlių (pacituosiu: pudelių, žiurkių, vištų) kraują, primena Louis XD Čia truputį sumenkina vampyriškumą. Ai, bet nesikabinėsiu, pastoviai visi vampyrai šiais laikais kine verkia, kokia jiems našta būti vampyru... Manau, Drakula, tokios nesąmonės niekad nepezėjo.


Apibendrinus, tikrai geriau eiti ir pažiūrėti filmą, o knygą palikti lentynoje. Kadangi istorija labai puikiai sukondensuota. Retas atvejis, kai filmas pranoksta knygą. Labai retas. Bet šiuo atveju knyga tikrai labai silpna. Nors aš skaitau ir visas perskaitysiu, bet galiu iškart pasakyti, kad tai, kas populiaru, nebūtinai reiškia kokybę.

Movie Online

Įvertinimas: vampyrų įvaizdis čia absoliučiai geras. Ner ir blogiukai nesugadina gero įspūdžio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Blog Widget by LinkWithin