2009 m. vasario 8 d., sekmadienis

Kiti pasauliai

Taip, pagaliau pašnekėsiu apie "Underworld" visas dalis iškart. Truputį pikta ant savęs, kad niekieno neagitavau į premjerą, nes pati ją pražiopsojau. Visą savaitę pavėlavau. Ir labai supykau ant viso pasaulio, nes negaliu pakęsti, kai tenka eiti į nepremjerinius seansus XD Apskritai juk einu žiūrėti tik vampyriškus filmus, nes kai dabar tokios kino kainelės - operos ir baletai pigesni...


Šnekėsiu apie viską iš eilės, o ne apie kiekvieną filmą atskirai.
Pamenu, kad pačioje pradžioje į šį filmą žiūrėjau skeptiškai. Niekad nesupratau, kam vampyrus suleisti į vieną filmą su vilkolakiais. Tad pirmosios dalies nemačiau kine. Vėliau visgi pažiūrėjau, pakeičiau nuomonę, nes patiko du personažai - vampyrai Viktoras ir Kreivenas. Ah, Bill Nighy daro garbę šiam filmui. Aš tiesiog džiaugiuosi, kad jam pačiam taip patinka jo vaidmuo, kad jis net pasiliko ilčių karūnėles ir išleido "Drakulos" audioknygą.

Man patinka, kad filmo kūrėjai lygiai kas tris metus išleidinėjo po naują dalį. Vis geriau, nei per tris metus, nes visi gauname pailsėti :D

Rekomenduoju pradėti žiūrėti nuo trečios dalies "Underworld: Rise Of The Lycans". Tad jei dar nematėte, puiki proga nulėkti į kiną, kol dar rodo. Vėliau galėsite pažiūrėti pirmąją dalį "Underworld" ir antrąją - "Underworld. Evolution". (Visai smagu tose aukštos grafikos svetainėse apsilankyti, ten daug smagybių, beje, ir vampyrų istorijų yra).

Trečioji dalis yra pirmųjų dviejų dalių priešistorė. Tačiau joje daugiau sužinome apie vilkolakius. Apie vampyrus daugiau antrojoje dalyje, tačiau ją mažiausiai rekomenduoju žiūrėti.

Beje, jei jau ruošiatės žiūrėti pirmąją dalį, tai siūlau neiškarpytą versiją, kadangi pamatysite daugiau Kreiveno (suprasite, kuo jis man patiko), kadangi gražiai vampyriškai davėsi su Erika (Sophia Myles jau gerai pasižymėjusi vampyriškuose vaidmenyse). Na, trečiojoje dalyje oi kokių scenų buvo. Galima pabrėžti, kad smagu būtų pasimylėti su vilkolakiu ant uolos atbrailos :DDD Žodžiu, pasistengė kūrėjai su intymiomis vietelėmis po juokingų antros dalies scenų.

Šiaip tai "Underworld" yra toks filmas - daug kompiuterio, mažai filmo juostos. Tikriausiai ant pirštų suskaičiuoti išeitų, kiek būta natūralių neapdirbtų kompiuteriu scenų. O visgi gerą filmą galima sukurti ir be specialiųjų efektų. Aš dar jums tai įrodysiu.

Dar įdomus dalykėlis, kad atspirties tašku laikomi Korvinai. O jei skaitėme Drakulos istoriją, žinosime, kaip čia susiję tie Korvinai su Drakula. Ai, gi ir, rodos, "Van Helsinge" Korvinai kovojo prieš Drakulą. Vargšas tas Drakula...

Dar vertėtų paminėti tokius juokingus dalykus, kaip viduramžių vampyrų aprangą: mirtingieji stebėtinai tikslaus sukirpimo rūbus dėvi, o (ypatingai) vampyrės tai su sexy skiautėmis šlaistosi. Fashionable vampires? Be to, šarvai irgi nemažiau fashionable pagal epochas. Be to, Viktoro dukra Sonja pirmoje dalyje, pamenu, degė liepsnose, o trečioje dalyje staigiai virto dulkėmis... Hmm...

Juokingiausia, kad net yra ir šių filmų knygos XD

Ką gi, dabar pažiūrėkime trailerius ir muzikinius klipus:




(pradžioje groja pavogta melodija iš "Bremo Stokerio Drakulos")








Atreyu - Her Portrait in Black




William Control - Deathclub





Movies Online (1 dalis, 2 dalis, 3 dalis)

Įvertinimas: vampyrai čia gražių akių, gražių dantų ir dar fashionable :DDD Šiaip tikrai negadina įvaizdžio

2 komentarai:

  1. Pirma ir antra dalys labai patiko, bet paskutine man tokia be ryshio pasirode, puse filmo paziurejau ir meciau...bet labai geras aprashymas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Len Wiseman opted to shoot many of the action and effects sequences live, WITHOUT computer imagery.

    @ IMDB apie pirmaja dali

    AtsakytiPanaikinti

Blog Widget by LinkWithin