2009 m. kovo 17 d., antradienis

Ach, ta Anne...

Grįžau po ilgos pertraukos (nežinomi barako neto keliai) ir svarbiausia, kad su prastomis naujienomis (bent jau Annes Rice fanams tai nebus linksma). Na, žinau, kad normaliai nesu pašnekėjus apie ją (laiko trūkumas, o norisi kokybės visgi), tad be įžangų pasakau, kad ji parašius nemažą seriją "Vampire Chronicles" (gi visi matėme "Interviu su vampyru", o galbūt kai kas dar rėgėjo ir "Queen of the Damned"), tačiau "Blood Canticle" palikus aiškiai nepabaigtą (sekančios dalies rankraštį sudegino) ir prakeikus (pradžioje) visus vampyrus persimetė ant Jėzaus. Pasiryžo visai trilogijai apie jį (aš prisižadėjau, kad neskaitysiu). Maniau, kad kai baigs, prisimins vampyrus, nes ėmė vėl juos gražiuoju minėti (aha, o kas išgarsino ją?) (žiūriu, pamėgau skliaustelius kaip koks Gombrovičius XD).
Na, ir ką? Baigė! Ir ką? Pradėjo kitą nesamonę (atleisk, Anne) apie angelus žemėje... (perkurs "Memnoch the Devil"?).
Aš dar šįryt gavau tokį nemalonų newsletterį:

Dear Ones

In keeping with my commitment to do Christian fiction in a variety of forms, I am developing a new series called Songs of the Seraphim. The first of these metaphysical thrillers, Angel Time, will be coming in October 2009. Angel Time includes the storytelling, suspense, contemporary and historical settings, and wild invention I so loved to use in my earlier works---with the Christian commitment to my newer works. It was great fun to write, and I hope it will be fun to read.

All my love,

Anne Rice

Et... Na, juk patys matote, kad ji vis dar yra pasinešus ant to paties stiliaus, tik kad jai buvo būtina pakeisti (impotentus) vampyrus į (impotentus) angelus... Ir kam tos kaukės?
O Facebooke mėtosi tokie jos pareiškimai:

I will not be writing any more vampire, witch or mummy novels. I can no longer write about those characters. My new Christian writing is my passion now.

In my mind, the vampire chronicles are complete and the ending was Blood Canticle. Eleven vampire novels make up the body of work. There will be no more.

My Christian novels have my full commitment and passion. I never expected to feel such energy and passion at this point in my life. I'm driven and it's great.

Gerai, gerai jau... Bet vis tiek ji liks amžiams žinoma tik kaip vampyriškų romanų rašytoja, o ne apie Jėzaus gyvenimą (ar erotiką. O ji nebloga ;D)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Blog Widget by LinkWithin