2009 m. kovo 29 d., sekmadienis

Ach, tie amerikiečiai

Šiame straipsnyje lyginami "Twilight" ir "Let The Right One In" filmai. Tačiau pats straipsnio kabliukas yra nelabai aukšto lygio - ar smagu/apsimoka/naudinga būti vampyru. Nesuprantu, kaip gali būti dar tokia problema keliama? Tai gal pasvarstykime, kuo geriau gimti - žmogumi ar ateiviu? Nebūtų amerikiečiai...
Buvo net keletą gan įžeidžių vietų:

Unlike the debauched Eurotrash of "Interview With the Vampire," Frank Langella's smoldering Count in the 1979 film version of "Dracula," or the sweaty, lustful townies of HBO's sexed-up series "True Blood," <...>.

Taip, filmai apie pašvinkusią Europą (labai malonu) ir rujojančius kaimiečius...
Bet šiaip straipsnyje netruko ironijos. Tik kad vis tiek nespinduliuoja intelektu pasirinkti aspektai.

Poor Eli, on the other hand, is a fashion disaster. Her mismatched duds resemble rejects from the local Salvation Army, her stringy hair looks like it was last washed around the Great Depression (quite possible), and, with her cracked lips and too-worldly eyes, she often seems her 100-plus years. Perhaps the Cullens can recommend a top stylist.

O čia geras pastebėjimas apie vampyrų mitų griovimą:

The Cullens also show up in mirrors -- how else would they get their hair so perfect?

Na ir reziumuojantis galas:

The two movies couldn't end with more different scenes, although, oddly, they both ultimately say the same thing: that two very different people can find a semblance of love together no matter what. Still, we think the ambiguous, isolated nature of Eli and Oskar's fate rings a bit more true than the prom-night fantasies of Edward and Bella, but that's because we feel that when it comes to vampires, we prefer ours a little more "30 Days of Night" and a little less "Gossip Girl."

Ką??? Jau geriau aš milijoną kartų pažiūrėčiau kokią muilo operą, nei preferuočiau "30 Days of Night". O ir apskritai, kaip galima lyginti "Twilight" su kažkuo. Juk jis nėra kanonas ar klasika, o tik labai silpnas ankstesnių vampyriškų istorijų supaprastintas kratinys. O švedų kurinys labai geras, nes juk europietiškas kinas yra europietiškas kinas ir viskas tuo pasakyta.

4 komentarai:

  1. Nu bet jau čia tai tragedija nu... Kas dar tą twilight pamėgt gali? (nors ir nežiūrėjau, ir nė nesiruošiu žiūrėt man jis kažkoks pieva :D:D)

    Kaip mano tėvukas sakytų : "amerikonai... mes dievai tipo."

    AtsakytiPanaikinti
  2. na, o kaip galima, pvz ziuret bleida ir pan?:D

    AtsakytiPanaikinti
  3. bleida žiūri dėl veslio snaipso ir jo akinių :P

    AtsakytiPanaikinti
  4. twilight šlamštas tikras..šiaip ne taip įveikiau tris dalis.. bet skaityti buvo kankynė..o apie filmą tai išvis tyliu ..užmigau po 10 minučių..

    AtsakytiPanaikinti

Blog Widget by LinkWithin