2009 m. birželio 2 d., antradienis

Amerikos ir Europos pasiūlų skirtumas

Dabar parodysiu Jums skirtumą, ką vampomanams gali pasiūlyti Amerika ir Europa. Ilinojaus Auroros universitetas siūlo vampyrišką seminarą apie vampyrišką literatūrą, kiną. Įdomus faktas, kad į sąrašą neįeina jokia klasika, išimtis tik "Drakula". O pagrinde eina populiarioji literatūra: "Twilight" ir Annės Rice "Interview With The Vampire". Kaip galima į vieną vietą sugrūsti "Twilight" ir Annę? Pasiskaitykite patys čia. Net aš nesidžiaugiu tokia programa. Tikrai vampyrų įvaizdžiui ne į gera visa tai.
Bet ką gali pasiūlyti Europa? Jeigu tikrai norite kažko intelektualaus, tai rekomenduoju Škotijos Stirlingo universiteto magistro kursą "Gothic Imagination". Į programą įeina tokie literatūros tyrinėjimai:
American Gothic: An examination of the emergence and development of Gothic in 19th-century American fiction with particular attention to the ways in which these texts transform the optimistic narratives of the new American republic.
Gothic in Contemporary Film: An analysis of the ways in which Gothic tropes have been appropriated and reworked in a selection of contemporary films.
The Female Gothic: A study of selected contemporary texts as reworkings of the female Gothic tradition of Ann Radcliffe.
Transmutations of the Vampire: An investigation into the cultural significance of the vampire over the past 50 years.

Na, tai kas geriau? Aš, beje, ketinu po savo bakalauro lėkti Škotijon vien dėl šios programos. Gaila, kad atsidursiu šaltoje vietoje, o ne kokiam įstabiajam Paryžiuje, bet vampyrai yra mano gyvenimo variklis :D

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Blog Widget by LinkWithin