2009 m. gruodžio 4 d., penktadienis

"New Moon"


Pastarasis metas, galima sakyti, yra spindinčių vampyrų viešpatavimo metas. Na, ir aš lėkiau į premjerą kartu pasigriebus brolį, kad šis apgintų nuo įsiutusių fanių. Bet kadangi ėjau į labai vėlų seansą, tai niekas nepyko už mano ir ypatingai brolio taiklias garsias replikas :)
Tiesą sakant, tikrai tikėjausi daug geresnio filmo. Kai knygą skaičiau, ji man buvo žymiai geresnė už pirmąją. Veiksmas vyko labai greitai. Bet filmas... Viešpatie dieve... Po valandos ėmiau verkti, kam išmečiau į balą dvidešimt litų...
Pradėsiu nuo minusų.
Visų pirma, operatoriams norėčiau galvą nurauti už tą popsinį rudą filtrą, kuris pastaruoju metu lenda į visus filmus. O dar blogiau, kad vietomis ant tiek užtamsino, kad akis paskaudo po kelių valandų nuo per tamsios tamsos. Nejaugi vieni nemokšos susirinko į filmavimo grupę? Ankstesnis žalsvas filtras buvo pasakiškas. Larso von Triero "Antikristas" tik dėl savo žalsvo filtro atrodė labai estetiškas filmas.
Antra, labai jau prasta muzika. Score'o, atrodo, išvis nebuvo, o popsinė muzika vis nelaiku įterpiama. Nesupratau, kas per velnias... Pirmos dalies gi score'as toks fantastiškas kaip ir visas likęs garso takelis...
Trečia, su vampyrų makiažu buvo labai perlenkta lazda... Ryškiai matėsi, kas su perukais, baltas grimas pernelyg švietė, lūpos stipriai per raudonos, o akys dėl rudo filtro per daug trikdė dėmesį.
Ketvirta, šito režisieriaus darbų nemačiusi, bet jau nuomonė susidarė, koks jis prastas. Ištempė STATIŠKĄ istoriją iki visiškos nuobodybės. Rekomenduočiau pakeisti režisierių kitoms dalims...
Penkta, labai jau gaila, kad vilkai buvo labiau milžiniški šunys nei vilkai... Gal kompiuter-grafikai nematę vilkų? :D
Pliusai.
Bella atrodė daug gražesnė, matyt, natūraliai suaugo.
Volturiai vieninteliai dar buvo pusė velnio. M. Sheenas man labai keistai žiūrėjosi, kai akyse stovi jo vilkolakiškas personažas.
Turbūt daugiau jokių pliusų nebus. Bet tik noriu pasakyti, kad pirma dalis atrodo dabar tokia nepaprastai gera... Aš kalbu rimtai...
P.S. Bet pabaiga tai pribaigė mane juodai XDDDDD

Movie Online

Įvertinimas: išoriškai vampyrai pernelyg tobuli, bet vampyrams tikrai nedera žliumbti dėl paauglių...

12 komentarų:

  1. Žinai ką aš tau dabar, mergyt, pasakysiu? Tas filmas, jei gu ką, buvo tikrai geras. Kuo tau tas rudas filtras nepatiko? Dėl to, kad akys paskaudo? Gal kokią akių ligą įsitaisei? Nesistebėčiau. O muzika tai "Jaunaty" tikrai labai gerai ir visiems patiko. Ir nuo kada filmuos matos, kad aktoriai su perukais? Nuo kada lūpos per raudonos. Pakartosiu ką sakaiau - tikrai serge kažkokia akių liga. Tavo vietoj aš nueičiau pas okulistą. Ir aplomai kodel pastoviai ant twilight'o varai o ne ant savo numylėtos Anos Rais???

    AtsakytiPanaikinti
  2. Idomus tamstos klausimas, kodel varau ant to, o ant ano ne. Tai nejau neturiu teises i savo pacios nuomone? Aisku, kas patinka, kas ne. O jus dar turite suaugti, kad gebetumete filma teisti pagal kinematogrifinius sprendimus. As net nesikabinejau sikart prie sudinu aktoriu ir sudinos istorijos, dievazi...

    AtsakytiPanaikinti
  3. kokie inirse twailaito fanai, dantimis ir nagais ginantys savo stabuliska saga:D praverstu pasiskaityt pora postu zemiau esancia istorija apie mergina, kuri prisidirbo is didelio fanatizmo:D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man patiko ta scena kur Edwadą daužo ;D atrodė tikrai wow, bet šiaip filmas neblogas. Buvo nubodu kai jie ten kalbėjo, kalbėjo kalbėjo... Nors Knygoj taip ir turi būt. ;) man tas rudas filtras kaip tik labiau patiko, žalsvas efektas twilighte atrodė klaikiai. O dėl makiažo..pagal mane viskas ten su edwardu, bella buvo tvarkoj tik nelabai atrodė tas rozali perukas :( bet aktoriai tai šykart dar blogiau vaidino..ypač stewart. atrodo kad jinai kitų mimikų neturi.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Komentarai kaip pirštu į akį. Kaip skaičiusi visas knygas galiu paskayti, kad Jaunatis ir Švintaniti aušra turėtų būti geriausi filmai. Bet pamačius Jaunatį vos neapsiverkiau kad iš geros knygos padarė visišką šlamštą. Direktorius žadėjo, kad per filma visi verks ( na išpradžių nežinaujau, kad verkti reikes dėl išmestų pinigų )

    AtsakytiPanaikinti
  6. Pamiršau pagirti. Och mane bent kiek pralinksmino Emetto ir Jasperio juokeliai. Na ir ta vieta kai Kvilas ir Embris ateina pas Džeika, dar Polo "sorry".

    AtsakytiPanaikinti
  7. Nemačiau (ir vargu ar žiūrėsiu), bet man čia galai nesusieina...

    "Veiksmas vyko labai greitai"

    ir

    "Ištempė STATIŠKĄ istoriją iki visiškos nuobodybės"

    Tai ar veiksmas vyko greitai, ar viskas buvo statiška?..

    AtsakytiPanaikinti
  8. adi,
    gal is tiesu kiek miglotai cia pasisakiau. paaiskinimas:
    veiksmas vyko labai greitai - reiskia, kad knygoje daugiau detaliu, kas kodel, o cia persokta ant vieno prie kito labai staigiai su menka priezastimi.
    o pati istoria statiska, nes butent rodoma daugiausiai, kas vyksta vietoje: baisiai istempti dialogai, ziurejimai i toli, sedejimas vietoje ir t.t.
    nu tokia nesamone gaunas - su statiskais tarpais tarp per greito lakstymo skyriais. cia tikriausiai aisku, kai esi skaites ir mates.

    AtsakytiPanaikinti
  9. su viskuo sutinku. Sis filmas, tiksliau saga galejo buti sedeveras... bet... Manau si filmla sugadino pirmasis (oji) Twilight rezisiere. Pastate pigiai, kaip galejo, ir veliau kiti rezisieriai pamate, kad liaudis uzkibo ant pigaus slamsto, tai kam reikia kisti daug pinigu, jei galima investuoti mazai, o gauti daug. Juk sita saga ir buvo paleista tam, kad uzdirbti. 1 dvi knygos kurtos dar is minties, bet toliua autore tikrai rase tik del pinigu, ir filmai kurti del pinigu, tai ir rezultatas. ir tas filmas paziurekit - alpsta daugiausia paaugliai, jie dar nemate geru filmu.... Paskaite pirma dalis knygos (kuri buvo nebloga), ir uzsikabino. o autoriams, rezisiesiams reikejo tik gerai papudrinti visiems smegeneles, paleisti gera reklama ir vsikas uzkibo. Pelnas garantuotas, nes dabar kas mate 1-2 dali, tikrai eis ir i kitas dalis, nes na kai nenueisi. Kodel keicia rezisierius? nepagalvojot? keistoka kai kiekveinam filmui vis kitas rezisierius, taip tikrai prarandamas filmo savitumas. Ogi ir keicia delto, kad slamsta jums kisa. ir jei paziurejot viena filma, ir jums nepatiko, gal neisit i kita, taciau zinot kad statys kitas rezisierius, iri tikites kad bus geriau, ir vel einat. :) ir visa filosofija. juk ir muzikos pasaulyt taip pat, kuo netalentingesnis dainininkas, tuo daugiau graziu mergu salia jo soka ir daromas sou aplink ji, kad nukreipti demesi. (aisku nekalbu apie tuos profus kaip Jacksonai, ir pan. garsus daininkai, ten sou jau atskira dalis).

    taip ir cai... sis sfilmas ir saga yra tik geras reklaminis marketingas ir viskas. pamatysit kaip spjaudysites, kai tas filmas pasibaigs... nukris roziniai akiniai. Man asmeniskai net toks serialas Vampyro dienoraščiai (lietuvoj dar nerodo), kuris praktiskai identiskas Twilight, yra zymiai geriau pastatytas, ir aktoriai geriau parintki ir geriau vaidina. nei sis... Kuo cia zavetis? vilkais, kurie net nepanasus i juos? kaip gyre tuos vilkus, kaip aikciojo ir ka.. pamaciau: o sakes, su siu laiku galimybemis, tokie vilkai? akivaizdu juos kure kazkokie studenciokai, styudijuojantys ir dar ne itin gerais pazymiais koki dizaina. nes sukurti tokius vilkus? nu atsiprasau..... ka filmu kitu nemate? vnz, kaip ir sakiau, jei uzkibot ant sudo, tai kam ten spausti vaska.. ir taip suvirskinsit

    AtsakytiPanaikinti
  10. ah, gera skaityti tokius komentarus kaip paskutinis :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Vampyro dienorasciai visiskai nepanasus i Twilight. Na ir kas kad vampyrai? Ideja visai kita.

    AtsakytiPanaikinti
  12. as nesu jokia fane,bet twilight man patiko labiau.Pigus ar prangus jis atrode liuks:)
    New moon vampyrai man buvo per daug pridazyti.Aiskiai matesi,kad jie netokie kaip kiti zmones.Apsvietimas twilight man ir labiau patiko.Viskas taip paslaptinga ir grazu.NEw moon vampyru svytejimas ir matesi su kompu padarytas. Edwardas turejo svyteti visokiomis spalvomis, o ne vien balta.Knyga puiki,o filmas toks galima sakyt prastas.Edwardas visalaik burbejo sau po nosim,vos galima buvo izgirsti.Sukuosena tragiska.Zodziu galima daug ko prirasyti.

    AtsakytiPanaikinti

Blog Widget by LinkWithin