2010 m. sausio 23 d., šeštadienis

Modern Vampires - Revenant (1998)

Kuo labiau senstu, tuo labiau su nostalgija žiūriu į tų laikų filmus, kuriais formavosi mano asmenybė. "Revenant" arba "Modern Vampires" filmas, sukurtas televizijos žiūrovams, yra geras dešimto dešimtmečio populiariosios kultūros atspindys. Parodija iš kokio populiaraus žanro, šiuo atveju, vampyrų folkloro, su reikiama doze tos kultūros apibūdinimui: per drabužius, šukuosenas, laisvo sekso užsiiminėjimą, ekstravagantiškų klubų linksmybes ir t.t. Kaip sakant, aktoriai iš tuometinių populiarių serialų tik šįkart su iltimis.
Viskas vyksta Holivude, kur grupelė kilmingų elegantiškų ir ekstravagantiškų austrų vampyrų pabėgo nuo daktaro van Helsingo (šis pagarsėjęs nacis mėgo kankinti žmones konclageriuose, mat tyrinėjęs vampyrus :D). Tačiau pastarasis atvyksta ieškoti vampyrų ir pasisamdęs vietinių juodukų gangą, susiruošė į medžioklę.
Komedija išties juokinga, moterų ir vyrų grožio stereotipai šimtaprocentiniai ir dėl to visi labai gražūs, o pagrindinis veikėjas, Dallas, kaip matote, tikrai kietas vyrukas, kuris dar ir labai rūpinasi savo higiena (ach, tie germanų įpročiai :D).



Beje, nesistebėjau, kad čia išvydau ir Udo Kierą (na, jis tai tikrai vampyriško žanro fanas).


Dalykėliai, kurie man patiko šitame filme: fone gera muzika, ypač labai smagiai Mocartas ar Šubertas, ar dar koks klasikas suskamba, kai tik eina kalba apie austrų vampyrus. Vampyrams orgazmą sukelia ir blood-sharing, ne tik seksas (visai kaip pas Annės vampyrus). Vampyrizmu užsikrečiama per seksą. Vampyrai gali lauktis (pvz, apie keletą šimtų metelių :D). Vampyrų klubai ir kavinės (geras pavadinimas - "Insomnia") - žiaurios, bet linksmos vietelės, kur aš norėčiau patekti ;D O vampyrai čia moka net savaip svaigintis. Šaunu. Na, o van Helsingas tai toks durnelis, apsėstas žudymo manijos, tikrai juokinga personažo tranformacija, kuriam, beje, pagalbininkauja juodas šiuolaikinis reinfildas XD
Kas nepatiko: Drakula... Vargšelis, jau toks baisus švepliukas. Bet jau pripratau prie nepagabos Drakulai. Nieko čia jau nepakeisi.



Įvertinimas: na, vampyrai seksualūs, kol prieš mirtį nepavirsta į pabaisas...

2 komentarai:

  1. Kodel nori destyti vampyrologija? kas tavo manymu yra vampyrai?

    AtsakytiPanaikinti
  2. tiesiog daug informacijos sukaupta, kuria galima butu ivesti per medijos ir kulturos paskaitu subtematika :D
    na, man vampyras yra metafora.
    o tamstai?

    AtsakytiPanaikinti

Blog Widget by LinkWithin