2010 m. kovo 19 d., penktadienis

Near Dark (1987)

Galime pagaliau pasidžiaugti, kad ir moteris buvo įvertinta tų patriarchališkai subjektyvių oskarų. Aš tikrai džiaugiuosi, kad Kathryn Bigelow nušluostė nosį savo exvyrui Jamesui Cameronui ir didžiajai jo nesąmonei "Avatar". Juk tikriausiai patys pastebėjote, kaip šiais laikais užsilipę ant pjedestalo seni sukriošę diedai stovi, kol nenumiršta, nors galbūt seniai jau nieks nepamena, už ką jiems tie pjedestalai. Taigi, su šia gaida pristatysiu geriausios šių metų režisierės jaunystės tikrai gerą darbą "Near Dark".
Galima būtų pavadinti šią istoriją Southern Gothic: Amerikos pietūs, kaubojus įsimyli jauną merginą, kuri pasirodo yra vampyrė ir iš vienos nakties nuotykio gimusios meilės paverčia jį vienu iš savų. Ir vargšelis patenka į vandališkų vampyrų grupelę.
Istorija aiški. Bet šis filmas turi savų privalumų: 80's estetika, geras tuometinės elektroninės muzikos garso takelis (Tangerin Dream), galime pamatyti visai gražių tuometinių naughty boys odinėmis kelnėmis ir raybaniškais akiniais. Man net pasirodė, kad valiūkiškiausio vampyro Severeno įvaizdį puikiai atkartoja Damonas iš "The Vampire Diaries".
Man labai patiko viena maža smulkmena: neišplėtota istorija apie tai, kaip amžinai berniuko kaily įkalintas vampyras, įsimylėjęs suaugusią jauną moterį, atvedė ją į amžinybę. Įsivaizduojate, jei Jums pasitaikytų tokia proga - būti vampyro mylimąja, bet tuo pačiu metu ir mažo berniuko...
Taigi, reziumuojant tikrai rekomenduoju pažiūrėti šį filmą. Geri vampyriški filmai yra retenybė, patikėkite...
P.S. O pastebėjote, kad toji Kathryn, būdama beveik 60-ies, atrodo taip jaunai ir net geriau nei kitos perpus jaunesnės žvaigždės? Gal ne veltui ji sukūrė filmą apie vampyrus? ;D



Movie Online

Įvertinimas: čia vampyrai blogiukai, bet jų pateikimas tikrai bus malonus tai akiai, kuri simpatizuoja devintam dešimtmečiui. Bet svarbiausia, kad nėra jokios tuometinės populiarios gobliniškos metamarfozės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Blog Widget by LinkWithin