2010 m. lapkričio 20 d., šeštadienis

Grįžtant prie "The Vampire Diaries"

Taigi taigi, per šias dvi dienas (bėgdama nuo mokslų) sužiūrėjau visą antrą sezoną, nes vasarą, patikėkite, Naujajame Orleane mažų mažiausiai reikėjo man tokių dramų :D
Kol manęs nebuvo Lietuvėlėje, dar ir spėta išversti L. J. Smith kelias vampyriškas knygas: "Vampyrės dienoraštis. Pabudimas" (vėl klausimas, kodėl vampyrĖS, panaši istorija kaip ir su istorikE) bei "Slaptoji vampyrė" (šitos neteko dar skaityti). Gal reikės dėl savo ištikimybės vampyriškų apraiškų rinkimui nusipirkti. Bet jau matau, kad tai - pinigų švaistymas.
Taigi, einant prie tikslo - noriu aptarti serialo turinį. Dar prieš pasirodant serialui, kokiems metams prieš, kai jau su draugėmis buvome įsivažiavusios į Salvatorų ir Elenos gyvenimą, manėme, kad serialas tik pakenks istorijai. Nes pats romanas nėra pritrenkiantis, bet jį skaityti dešimto dešimtmečio pradžioje būtų visai kitoks kontekstas. Bet serialas visgi nepasišiukšlino. Svarbiausia, kad vienintelį gerą elementą išlaikė kokybišką: Damoną. Bet dabar žiūrint iš šalies į serialo scenarijų, tai aiškuma, kad baisiai nusivažiuota į šalį. Rodos, tik naudojamasi L. J. Smith personažų vardais. Bet dažnai taip nutinka, jokia čia staigmena.
Taigi, jau vien plakatas baisiai primena "True Blood" karštą vaizdelį. Negerai, negerai, kai keliamomis asociacijomis bandoma sužaisti gerbėjų proteliais. Bet tokia jau marketingo žiaurioji dalia.
Taipogi baisingiausiai mane nustebino Katerinos Petrovos istorija. O taip, iš Italijos Renesanso nusikeliame į viduramžių Bulgariją (nors kažkas tingėjo patikrinti faktus ir pamiršo, kad tuo metu Bulgarijos nebuvo jau kelis gerus dešimtmečius, nes prieš ką Vladas Drakula kovojo? Ogi prieš Otomanų imperiją... Matyt, pati Nina Dobrova nėra didelė savo krašto patriotė). Įdomu, kaip visa tai patinka pačiai L. J. Smith. Bet kam rūpi? Tęsiant temą, tai mane tiesiog erzina, kodėl toji Katerina pastoviai palaidais plaukais laksto, nors stilistai nepatingi užmauti (kartais nelabai pataikančių į laikmetį) suknelių. Niekas nelakstė palaidais plaukais iki įpusėjo XX a. Nesuprantu, kodėl kino industrijos veikėjai niekad negali pasisamdyti žmonių, kurie tikrintų tokias logikos klaidas? Bet šiaip nustebino, kad serialas pasisuko Ninos Dobrevos šaknų link :D Laimei, niekas ten su Drakula nesusiejo savęs, tai būtų juoko. Nors būtų visai nesunku.
Dar yra toks dalykas, kuris mane visad juokindavo, tai kad siužetas perkeltas iš šiaurės į pietus (Fell's Church yra netoli Washingtono, pati mačiau ženklą bevažiuojant autostrada), o pačiame seriale pietiškumu nekvepia niekas - visi pastoviai su švarkais, megztiniais apsirėdę, o ką jau ką, o pietuose tai net ir žiemą gali su šortais lakstyti. Bet aš matau kitą priežastį - juk net literatūroje yra žanras: southern gothic. Viskas aišku. O dar kai Anne Rice išgarsino pietus su savo kronikomis... Lengva pasukti tokiu keliu.
Labai mane prajuokino tas a la tobulų vampyrų įvaizdis, mat kai virsti vampyru, iškart padidėja viena tona makiažo :D Tiesiog persistengta... O kartais ir senieji vampyrai - originalai perdėm šiuolaikiškų manierų prisigaudę. Bent jau "Twilighte" seniai elgėsi senamadiškai :D
Na, bet šiaip kameros gerai dirba, montuotojai taip pat, filtrai geri, todėl vizualine kokybe nėr kaip skųstis.
Lauksiu dabar kitos dalies. Tik įdomu, nejau gale Elena numirs ir vėl griš su kūdikio sąmone? (Čia mano nuoroda į tai, kad baisiai boring skaityti naujausius tęsinius... Gal geriau nereikėjo L. J. Smith tęsti Elenos istorijos...).
Beje, dabar tiek daug gerbėjų puslapių, kuriuos visai netikėtai atradau. Gal kam pravers :)
Vienas, antras, trečias.


10 komentarų:

  1. Tavo nuomonė labai teisinga. Aš pati skaičiau knygas ir serialas visiška priešingybė, nors, aš manau, kad taip įdomiau. Pvz žiūrint filmus pagal sukurtas knygas (o jei dar skaitei knygas)tai žiūrėti nelabai įdomu. Man taip buvo vakar su HP7. Žinojau kaip viskas baigsis, galėjo bent ką pakeisti... bet dar kartą kartoju, kad sutinku su tavo mintimis. :))
    ________________________
    ačiū, kad paminėjai mano blogą ;D

    AtsakytiPanaikinti
  2. O aš priešingai, visiškai visakėliausiai nesutinku su tavo nuomone. Koks skirtumas paleisti Katerinos plaukai ar surišti? Plakatas tai tikrai nepanašus į trueblood. O dėl nukrypimo nuo knygos tai mano nuomone serialo istorija geresnė, taigi pritariu minny. O tavo nuomonė, sepulture ar kaip tu ten vadiniesi, yra tiesiog tragiskai ir nesveikai be ryšio. Kiek pastebėjau tai tau blogai viskas išskyrus tavo dievinamąją Anne Rice ir TrueBlood.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ak, bet vis tiek sitiek zmoniu skaito ta mano "tragiskai ir nesveikai be rysio" nuomone pastaruosius kelerius metelius :) Galbut esu jau senstelejus ir vertinimo kriterijai su kiekvienais metais vis auga. Zinau is savo profesines ligos, kad kritika tik padeda kurybai progresuoti, o ne atvirksciai. Kad palaidi plaukai nekliuna - tai cia tiesiog issilavinimo stoka, prasom neisizeisti. Cia jau nieko negaliu sau padaryti, kai daugiau zinai, profaniskumas greitai ima akis badyti.
    Man baisiai idomu, kiek cia yra tu fanu, kurie su Vampire Diaries susipazino iki serialo.
    O Anne Rice tai ir liks virsuneje, kaip sakant, vat paziuresime dar po kelesdesimties metu, ar jos literatura bus zinoma, nes kazkaip L. J. Smith buvo uzmirsta visa sita dvidesimtmeti iki seriala kazkas eme kurti :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. klausyk, Sepulture, pati tiksliai nieko nežinai ir dar kažką bandai parašyti. Dėja, 1864 vaikščiojo pūstom suknelėm ir palaidais plaukais. Ir Bulgarija 1475 buvo, nes Bularija susikūrė 681m. Pirma pati faktus patikrink ir tik tada kritikuok. Jei tingi pagooglint pati kalta.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Giedrellina, Bulgarijos nebebuvo 1475 metais, nes ji jau buvo suvalgyta Osmanu imperijos, deja. Cia ne kokia sajunga, kad kazkas galejo islaikyti autonomija.
    1864 metais puritoniskoji Amerikos gyvenime negaletu isleisti moters palaidais plaukais, nes tai nedoros simbolis. Galbut kokios kaimietes ir lakste, bet tik ne aukstuomenes moterys. O del kostiumu - pustas pustam nelygu. Sukneles padarytos taip, kaip 1860-aisiais megta kisti krinolinus, tas tiesa, taciau virsu siuvo kaip is 1880-uju mados siame seriale.
    patarciau tamstai nepulti, remiantis google. as esu istorike, tai galiu pasakyti, kad niekas nerekomenduoja remtis google :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. tai nori pasakyti kad esi protingesnė už google?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Tai čia neginčijamas ir savaime suprantamas faktas, kad aš protingesnė už google. Man tik taip keista, kaip dar čia atsiranda tokių žmonių, kurie tai kvestionuoja :D

    AtsakytiPanaikinti
  8. oh yes, google is the smartest :D
    http://failblog.org/tag/autocomplete-me/

    kodel mano vardas tokioj istorijoj.. xD tos elenos, turincios laiko pasidazyt net ziauriausiom gyvenimo akimirkom, eh..

    AtsakytiPanaikinti
  9. oj juokdariai su savo ta google:D vos ne biblija. pilna dezinformacijos juk ten.

    AtsakytiPanaikinti

Blog Widget by LinkWithin