2010 m. gruodžio 16 d., ketvirtadienis

Rosencrantz and Guildenstern are Undead (2009)


Visai neseniai teko žiūrėti filmą apie Hamletą, bet papasakotą iš Rosencrantzo ir Guildensterno pusės ("Rosencrantz and Guildenstern are Dead"). Ir dabar netikėtai atradau intriguojančiu pavadinimu filmą: "Rosencrantz and Guildenstern are Undead".
Reikia paminėti, kad kai mokykloje buvo privalu perskaityti "Hamletą", aš labai šia drama mėgavaus, nes man joje visai netrūko vampyriškų (bet neakivaizdžių) momentų, kaip visados buvo pabrėžiamas išbalęs Hamletas, o vieną naktį įsilaužęs perplėštais marškiniais, kruvinomis akimis pas Ofeliją. Neveltui ir Anne Rice simpatiją Hamletui perdavė savo vampyrams, ypač Lestatui (bet vis tiek jo mėgstamiausia drama yra "Makbetas").
Ši istorija sukasi šiuolaikiniame Niujorke. Vienas jaunas dykaduonis gauna progą režisuoti pjesę filmo pavadinimu. Žinoma, iniciatoriai yra "Hamleto" originalas: Horacijus (ir jo nuotakos). Pamažu beveik visi virsta vampyrais. O gale išaiškėja visa tiesa apie tikrąjį Hamletą.
Komedija labai juokinga ir gan intelektuali (na, amerikiečiai niekad nebus tokie intelektualūs kaip britai savo filmuose, deja. Aš čia lyginu šiuos du filmus apie Rosencrantzą ir Guildensterną). Labai patiko filmo vinjetės su tokiu geru žodžių žaidimu: Job Interview With a Vampire, Breakfast is Tiffany, Grave New World, Car Named Ophelia.
Man šis filmas buvo tikras džiaugsmas po visokių nelabai sėkmingų vampyriškų filmų žiūrėjimų. Tad nuoširdžiai rekomenduoju.




Movie Online

Įvertinimas: filme vampyrai atrodo teatrališkai, bet tai ir pateisinama, nes visa esmė yra teatras.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Blog Widget by LinkWithin