2011 m. gruodžio 2 d., penktadienis

Įspūdžiai apie "Twilight" tęsinį "Breaking Dawn" (2011)

Matau, kad nesu aprašius "Eclipse". Visai nestebina, nes pernai, kai viešėjau Naujajame Orleane, su dviračiu sumasčiau pavažiuoti į "netoli" (pasak amerikiečių, kurie tik su mašinomis važinėja) esantį kino teatrą (kurio dydžiui neprilygsta ir mūsų akropoliai), bet gavosi, kad 15 minučių kelias atsiėjo man 15 km (pirmyn nuo darbo vietos), kibirą vandens, streso dėl siaubingai aršaus eismo ir 10 baksų, kurių buvo gaila po filmo. Dvi valandas sėdėjau sušlapusi baisiai perdėtai kondicionuojamose patalpose, o dar ekrane žiemos vaizdai! Buvo labai apgailėtina. O dar liūdniau buvo važiuoti namo jau ne 15 km, o 30 km :D Kalbant apie filmą, tai buvau labai nusivylus, kinematografiškai buvo skurdžiausias filmas iš iki tolei pastatytų. Kaskart nauji režisieriai, nauja stilistika, ir neįvykdyti pažadai pranokti ankstesnį kūrėją.
Taigi, šiemet premjerą pramiegojau (tiesiogine prasme), bet vakar buvo yomayo dienos, tad pasinaudojau pigesniu šansu. Nustebino, kad darbo dieną į 10.45 val. seansą susirinko daug visai mažučių mokyklinukių. Nepatiko man šis vaizdas. Praleidinėti dėl to pamokas tikrai neverta.
Specialiai prieš premjerą skaičiau knygą, tam kad lengviau būtų lyginti kūrinius. Šįkart knyga buvo bene paraidžiui atkurta ekrane. Tad nežinau, kiek čia gerai, kiek blogai. Kinas paprastai nesiekia kopijuoti knygos. Atsiprašau, geras kinas. 
Kalbant apie istoriją, tai jei aš būčiau pati neseniai neištekėjus, tai tikriausiai supykintų mane tos vestuvių "nesąmonės". Žinoma, kaip jaunamartė mane jos visai linksmino. Gal todėl daugeliui paauglių mamoms patinka ši istorija, nes prisimena, kokių tobulų vestuvių jos neturėjo. Realiai, niekas iš mūsų tokių pompastiškų vestuvių ir neturėsim, kaip ir nesirengsime po vienąkart dizainerių rūbais, kuriuos po to aukosime labdarose, nei leisime medaus mėnesius privačiose salose. Nes jei ir yra tokių žmonių, patikėkit, jie neleidžia laiko su tokiais seilėlydžiais

Žmonių santykiai. Atrodo, kad tik vaikams šis filmas/knygos gali nekliūti, nes kai nesupranti, kaip viskas vyksta realiame pasaulyje (o čia viskas vyksta netgi blogiau, nei realybėje), tai tam tikri absurdiški dalykėliai gali būti ignoruojami. Tas perdėtas vyro (Edvardo) susijaudinimas žmonos atveju (po sekso mėlynės, ai ai), perdėtai juokingas moters (Bellos) susijaudinimas savo kūnu prieš seksą (būtina paskutinę minutę nusiskusti kojas, o kodėl ne gaktą?!) ir t.t. O demoniškai žiaurus nėštumas gali tik atbaidyti milijonus mergaičių būti mamomis. Ai, gal ir neverta toliau tęsti. Filmas dėl to nekaltas, tokie herojai - S. Meyer išmislas. Galiu tik pasakyti, kad mormonai nemoka džiaugtis tokiu dalyku kaip seksas, tad nenuostabu, kad filme tai labiau pavaizduota kaip puritoniškas pasiruošimas prieš darbą, o ir šiaip sekso scenos nebuvimas knygoje ir kaip peršokama iš vienos vietos į kitą šokiruoja. Tikrai įdomu, kaip tas vaisius Bellos pilve išvis galėjo užsimegzti... Ir apskritai, kodėl mirusi sėkla dar gali būti gyva? Ir kodėl miręs kūnas papilnėja, pagražėja po pavertimo vampyru? Kažkokie čia jau ekscesai.
Kas patiko. Visgi šiame filme dirbo geri grafikai, tad pridėjo gerų efektų. Man taip pat labai patiko puikus Edvardo flashbackas į praeitį, kai parodomas "Bride of Frankenstein" seansas 4-uoju dešimtmečiu. Tai buvo gera vieta. Tikiuosi, atsiras greit internete toji iškarpa.

Apskritai apibendrinant, filmas vizualiai žiūrėjosi gan maloniai. Vilkų daugiau parodė, šįkart jie buvo labiau vilkiški nei šuniški, laimei. Muzika kaip visuomet yra gera. Buvo iš ko pasijuokti, buvo dėl ko ir susigraudinti.
Tik galiu pasakyti, kad man tai nėra vampyriškas filmas. S. Meyer panaudojo tik vampyrišką formą, bet nepaliko vampyriško turinio... Panaudojo tam tikrus išorinius bruožus, o visa kita atmesta. Nereikia dabar sakyti, kad S. Meyer išrado naują vampyro tipą. Vampyras visad turi simbolizuoti blogį (socialinį, religinį ar moralinį), o šie vampyrai yra bene geresni už žmones (net pasisako prieš seksą iki vestuvių). Tad jei šią istoriją interpretuotume kaip paprastą meilės istoriją, būtų visiems daug paprasčiau, nei įtraukti ją į vampyriškų istorijų chronologiją.
Žinau, kad fanai labiausiai kažkodėl nemėgsta pirmo filmo, bet aš iki šiolei manau, kad jis buvo geriausiai pastatytas, nes aiškiai visa grupė dirbo daug geriau (o ir aktoriai puikiai suvaidino knyginius mėmes: Bellą ir Edvardą). Ir pagal IMDB pirma dalis įvertinta vos virš 5 balų, o kitos dalys net nesiekia 5.
Beje, labai prajuokino pati filmo pradžia, kuri buvo bene identiška kaip čia:



Ir šiek tiek muzikos iš filmų:



Pliusas už gražią idėją, kokią muziką naudoti vestuvių maršui:

O šiaip buvo geriausia staigmena, kai ant kino bilieto ("Forum Cinemas") pamačiau, kad "Čili Pizza" esu kviečiama paragauti deserto "Vampyro bučinio" už mažesnę kainą :)

Movie Online

Įvertinimas: kaip jau ir anksčiau minėjau, šių vampyrų geriau nelaikyti vampyrais, nes tas perdėtas gerumas, tobulumas neturėtų būti būdingas blogio pusei.

3 komentarai:

  1. Ir man teko garbe siame filme apsilankyti uzvakar. I premjera nesiverziau, kuo labai nusistebejo kai kurios mano drauges, bet kai susiveikem pigesnius bilietus, nusprendem, kad paziureti visgi reikia.

    Seip galiu pasakyti, kad si dalis man patiko. Lyginant su antraja ir treciaja dalimi, si ketvirta dalis netgi buvo idomi. Nes per anas baisu prisipazinti, laaabai norejosi miego.... :) o pasijuokem ir seip pats siuzetas nebuvo varginantis.
    Aisku, kad ir kiek daliu jie bestatytu, tik pirmoji yra geriausia, o visos kitos dalyss tai lyg nesekmingas bandymas perspjauti pirmosios dalies rezisieriu.

    Ir zinau, kad ir i paskutine dali eisiu, nes jei jau pradejau ziureti tai paziuresiu visas dalis iki galo :)))

    AtsakytiPanaikinti
  2. http://www.youtube.com/watch?v=wZkcBO-J448&feature=g-u

    AtsakytiPanaikinti

Blog Widget by LinkWithin