2012 m. gegužės 28 d., pirmadienis

Vampyriškų serialų reziumė

Anksčiau visiems primindavau, kada prasideda koks populiaresnis serialas, tačiau dabar man gėda pelėda :) Bet manau, kad kas norėjo, tas žinojo.
Pirmiausiai pakalbėkim apie 4-ą (ir tikiuosi, paskutinį) britų "Being Human" serialo sezoną. Visų pirma, nesekiau jo naujienų, tad netikėtai jis mane užklupo. Ak, ir visos tos apokalipsinės temos, vilkolakiai, bla bla bla nuvylė. Pati pati pradžia buvo tokia miela: apie trijų nepritapėlių gyvenimą, o dabar viskas išsipūtė iki kažkiokios pasaulio pabaigos, vilkolakių/vampyrų karo. Nepagirsiu aš kūrėjų už tokį nusifantazavimą. Ir šiaip jau buvo neįdomu žiūrėti, kai nebeliko nei Mitchello, nei Georgo, nei Ninos. Paliko mus su vaiduoklių gauja, paaugliu vilkolakiu ir nepažįstamais vampyrais. Žinoma, buvo daug juokingų akimirkų, negaliu meluoti, kad nelaukdavau naujų serijų. Bet labai viliuosi, kad simbolinis naujos trijulės - vampyro, vilkolakiuko ir vaiduoklės - istorija nebus pratęsta, o tiesiog liks žiediniu kompozicijos užbaigimu. O jei paklaustumėte, kuri serija buvo mėgstamiausia, tai neabejotinai šaukčiau, kad penktoji, kurioje Adamas įsimyli seną mokytoją sukubę :D


Tuo tarpų amerikoniškas "Being Human" pagerėjo. Pirmas sezonas tebuvo prastoka kopija su prastesniais juokeliais, o antrame sezone jau prikūrė savų istorijėlių. Man labai patiko Sally giltinės istorija. Ir dar tokį žavų vyruką parinko į giltines, kuris mat užsimanė vaiduoklės šalia savęs (neveltui jis man sapnavosi :D). O ypač patiko, kaip pasisuko Aidano likimas, kai prikėlė jo buvusią meilužę valdyti Bostoną. Visos tos meilės seilės man patiko, bet geriausiai nustebino, kai į istoriją įsuko naują vampyrą vardu Henry (Kylie Schmid), kuris prieš keletą metų vaidino vampyrą Henry seriale "Blood Ties" :D Keisti tokie sutapimai, bet gal čia specialiai buvo žaidžiama žiūrovų atmintimi. Kiek žinau, šis serialas jau pratęstas trečiam sezonui, tad belieka laukti žiemos. Ir pastebėjau, kad pastaruoju metu tarpukario flapperiškas laikmetis tapo itin populiarus tarp vampyrų ;)



Na ir paskutinis, bet ne prasčiausias tai - "The Vampire Diaries". Nežinau kodėl tiek daug mano draugų metė žiūrėti šį serialą, bet man jis pastarąjį sezoną ypač įdomiai žiūrisi. Su knygomis net nereikia lyginti, joms toli iki serialo įdomumo. Ir šiaip istorija vis keičia ir keičia savo kryptį su naujomis intrigomis. Ypač žavesio prideda nuolatinis grįžinėjimas į praeitį, visai kaip senas geras "Kalnietis" :) Dabar kai skaitau ir naująją knygų seriją, tai tik keiktis noris. Neveltui L.J.Smith piktai pareiškė, kad daugiau nebetęs šios serijos. Ir nereikia, nes ne visiems lemta išlikti kūrybingiems iki gyvenimo galo. Na, ir šiaip, serialas pakėlė paprastos cheesy istorijos lygį ir reikia tik džiaugtis, kad serialas susilaukė tokio populiarumo. Aš atsimenu, kai važiuodama į Vašingtoną D.C., mačiau nuorodą į Fell's Church, tik gaila, kad buvo nepakeliui :) Kaip ir visi matėme, Elena visai netyčia gale pavirto į vampyrę, bet pasidarė įdomu, ar kažkas ją vėl atvers į žmogų per dvasių pasaulį kaip knygose (nes tikiuosi, kad ne!). Na, belieka laukti ketvirto sezono.


Na, o dabar belieka truputėlį palaukti iki naujojo "True Blood"  penktojo sezono :) Oi, kaip laukiu!



Being Human BBC Online 
Being Human US Online
The Vampire Diaries Online

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Blog Widget by LinkWithin