2012 m. liepos 10 d., antradienis

Knyga dovanų: Matt Haig - The Radleys


Kažkada pernai gavau šaunią knygą dovanų už pažadą, kad ją perskaičiusi perduosiu kažkam kitam. Kaip sakant, viduje kilo filantropiškas jausmas dėlei tų mano numylėtųjų vampyrų! Kas skaitote angliškai ir sutiksite su mano sąlygomis, tuomet skaitykite įdėmiai: lauksiu visų norinčiųjų perskaityti šią knygą duomenų (vardas, pavardė, e-paštas, adresas. Siųsti į zivilytez@hotmail.com) su pasižadėjimu, kad sąžiningai tęsite vampyrišką misiją po savęs išsiųsdami knygą kitam skaitytojui. Aš surinksiu visų norinčiųjų sąrašą (galbūt kas ir po ilgo laiko dar užsirašys šiai akcijai) ir kaskart nusiųsiu būsimam skaitytojui kito skaitytojo duomenis. Žinoma, būtų gerai, kad kiekvienas skaitytojas mane informuotų, kad knyga saugiai atkeliavo bei iškeliavo. Vis dėl to negalėsiu būti atsakinga už pašto triukus (o mūsų paštas mėgsta vogti knygas, pernai pavogė draugės naują Sukės dalį...) ar už kitų žmonių sąžinę. Bet aš tikiu, kad vampyromanai nebus egoistiški ir dalinsis šia knygele :) Visai smagu būtų įkurti tokią mobilią vampyrišką biblioteką :) Beje, susitariame, kad visgi visa ši misija vyks Lietuvos ribose, nes užsienin siųsti knygą būtų brangoka :)

Na, o dabar apie pačią knygą:

Britas Matt Haig dar 2005-aisiais išleido savo pirmąją knygą The Labrador Pact: The Last Family of England. Tai paklaikusiai juokinga istorija, labai šekspyriškai paremta Henriku IV. Aš skaičiau tą knygą, tad iškart supratau, kad Matt Haig nusprendė perrašyti visą tą istoriją vampyriškai ir taip atsirado The Radleys. Tad dabar turime paklaikusiai juokingą vampyrišką istoriją.
Tai pasakojimas apie vampyrų šeimynėlę, kurie siaubingai trokšta gyventi ir atrodyti kaip tipinė nuobodį angliško miesteliūkščio šeimyna. Žmona stengiasi tapyti ir draugauti su kaimynais, tėvas, kuris dirba mediku, bando užgniaužti kraujo troškimą ir taip įsijaučia į paprastų žmonių gyvenimą, kad net verčia save geisti kaimynų moters. Kat tik atrodytų normalus kaip ir visi. Na, o vaikučiams dar neprasikalė iltys ir jie nieko nežino apie tikrąją savo prigimtį. O dėl kraujo trūkumo vargšelius beria, alina alpuliai, vėmimai, galvos skausmas, nemiga ir perbąlimas. Tačiau vieną dieną viskas pasikeičia ir pasakojimas įgauna ne tik didesnį pagreitį, bet ir privinta krūva naujų personažų, kurie visi tarpusavy susiję senomis nuodėmėmis ir paslaptimis. 
Apskritai knyga parašyta labai jau vyrišku stiliumi: griežti trumpi skyriai, kurie parašyti iš vis skirtingų personažų pusės su Kraugerio abstinento knygos intarpais, kuri turėtų padėti išlaikyti sveiką vampyro protą. Ir šiaip viskas persunkta britišku humoru! Juokingiausia, kad pasak tos knygos, vienas geriau žinomų abstinentų buvo pats Bramas Stokeris, kuris juodžiausiu savo periodu ir parašė Drakulą :D 
Beje, aš kai mėgstu apsilankyti simbolinėse vampyrų vietovėse, tai dabar reikės ir pas brolį į Manchesterį užsukti, paieškoti tų vampyriškų barų :D
Gera žinia, kad kino prodiuseriai nusipirko teises į šią knygą, tad tikiuosi, kad greit sulauksime ekranizacijos!


Šiek tiek kitų nuomonės:


Man patinka ir kitų leidimų viršeliai:







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Blog Widget by LinkWithin