2012 m. rugpjūčio 6 d., pirmadienis

Bled (2009)


Kadangi turiu sukaupus begalę įvairiausių vampyriškų (ir ne tik) filmų, kurių esu net nepažiūrėjusi, manau, atėjo laikas imtis jų peržiūrėjimo (ir jei stiprybės pakaks) bei aprašinėjimo.

Prieš kelias dienas teko žiūrėti mažo biudžeto, bet visai neblogai žiūrimą filmą "Bled". 
Siužetas sukasi apie menininkę, kuri bando perteikti kitokį vidinį pasaulį, atsiskleidžiantį jai per sapnus, tačiau niekaip negalinčią pasitenkinti meniniu išpildymu. Amžinas savo šedevro ieškojimas. Tačiau vieną vakarą atsiranda paslaptingas (žinoma, europietis) pirkėjas, kuris suvilioja menininkę pasiūlymu priimti jo dovaną: senoviško ir reto medžio (žinoma, iš Rytų Europos) strigoi, kurio kraujingi syvai kaip narkotikas gali nunešti į tą išsvajotą kitą pasaulį. Jam pasidavė ir tokie garsūs menininkai kaip A. Mucha bei G. Klimtas (įdomu, kodėl taip sistemiškai pasirinko art nouveau menininkus?). Ir nuo šios dalies žengiame į vampyrišką fabulą.

Nors akivaizdžiai matosi, kad filmas turėjo siaurą biudžetą, tačiau leido pasireikšti kompiuteriniams grafikams, kurie visai šauniai susitvarkė su sapnų pasaulio vizualiniu klausimu. Gražus ir kraupus sapnų pasaulis, iš kurio gali pabusti ir vampyre. 
Taip priminė paauglystės laikus, kai intensyviai sapnuodavau vampyriškus sapnus, tačiau, gaila, nepabudau nemirtinga! :)



Įvertinimas: kadangi mano kriterijus yra vizualinė vampyro reprezentacija, tai šito filmo vampyras yra tikras šlykštukas iš pelkių, deja.

Movie Online

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Blog Widget by LinkWithin