2008 m. lapkričio 20 d., ketvirtadienis

Baubas

Tikriausiai visi mūsų tėvai ir seneliai gerai pamena, kaip drebėjo nuo ukrainiečių sukurto filmo "Baubo". Daugelis mūsų ir vaikystėje jį matė. Aš irgi, tačiau absoliučiai nieko doro nebeprisiminiau, tad, galima sakyti, kad ir nemačiau. O šiąnakt ramiai ir įdėmiai pažiūrėjau. Ir likau sužavėta! Nors giminaičiai stebisi, kodėl aš juo susižavėjau, o ne išsigandau XD O kodėl aš dabar apie jį šneku čia?

Dabar jau matyti vizualiai :D Mirusiosios žodžiai [ka mnė upiri, ka mnė vurdalaki]. Šiaip dėl upiri, tai džiaugiuos, kad šį žodį naudojo, nors ir dabartinėje kalboje ir yra vampyr. Apskritai, tiek upir ir vurdalak yra archajiški žodžiai, o jie būtini šio filmo kontekste, nes veiksmas vyksta 1709 m. O man apskritai vurdalak siejasi su vampyrais, nes rusų rašytojas A. N. Tolstojus (rodos, giminiuojasi su Levu) parašė romaną "Vurdalakų šeima", kuri iš tikrųjų apie vampyrų šeimą. Nors iš kitos pusės, vilkolakiai laikyti vampyrų subkategorija.
Bet tikriausiai griebsiu N. Gogolio "Mirgorodą, kai tik turėsiu laisvo laiko :)

O rusai dabar perstatinėja naujai "Baubą", kuris turėtų pasirodyti kitąmet N. Gogolio 200 m. metinių proga. Štai treileris:

Įvertinimas: neatskyriau čia vampyrų nuo goblinų, tiesą sakant, bet jie taip trumpai pasirodo, kad nepikta visgi. Tuo labiau, gi čia '67-ųjų filmas. Neaišku kaip su nauja ekranizacija.

Movie Online

4 komentarai:

  1. ziauriai noriu pamatyt ta filma is kur ji parsisiust?

    AtsakytiPanaikinti
  2. jei naudojies torrentais,tai pvz: http://www.torrenthound.com/hash/c0005d4fd3f6d5b72fc85ca42426de4761238f16/files

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kur man gauti naują Baubą 3 -Ukrainiečių-čekų [2009metų]!

    AtsakytiPanaikinti

Blog Widget by LinkWithin