2009 m. vasario 9 d., pirmadienis

Knygos knygelės

Prieš savaitgalį gerokai ir baisiai nestudentiškai patuštinau savo piniginę - atėjo truebloodiškas siuntinys - šeši Charlaine Harris romanai (vienas dar keliauja, o likusieji du dar liko ateities planams). Pagal pirmąją knygą "Dead Until Dark" pastatytas pirmas "True Blood" sezonas (o dabar jau statomas ir antras sezonas). Vadinasi, medžiagos yra net devyniems sezonams, bet baisiai bijau prognozuoti tokią sėkmę. Džiaugčiaus bent keliais sezonais.
Pyktis ima, kokie mes vėl atsilikę (ateityje imsiuos priemonių) - po serialo sėkmės šios knygos ėmė plisti po visą pasaulį. Net ir lenkai jų turi. O ar pas mus rasi??? Pasvajokit... (haha, bet aš turiu XD)
Paskutinį skyrių dar pasilikau pabaigai prieš saldžius sapnus, bet aš dabar siaubingai noriu kai ką papublikuoti... su ta intencija, kodėl Harris vampyrai yra toli gražu neprasti, oi neprasti.
Pirmoji Sookie meilės scena daug geresnė už serialo versiją (nurašysiu daug :D):

I stared at him. I'd never seen anything so beautiful or so scary in my life.
'Oh Bill, ' I said anxiously, when he was beside me in the bed, 'I don't want to disappoint you.
'That's not possible,' he whispered. His eyes looked at my body as if it were a drink of water on a desert dune.
'I don't know much,' I confessed, my voice barely audible.
'Don't worry. I know a lot.' His hands began drifting over me, touching me in places I'd never been touched. I jerked with surprise, then opened myself to him.
'Will this be different from doing it with a regular guy?' I asked.
'Oh, yes.'
I looked up at him questioningly.
'It'll be better.' <...>
A moment later he found out the true extent of my inexperience.
'You should have told me.' <...>
'Oh, please don't stop!' <...>
'I have no intention of stopping,' he promised a little grimly. 'Sookie...this will hurt.' <...> (gi nieko naujo nepraleidžiame, štai dabar bus visa esmė!)
'Will I be sore?'
'I know you'll think this is odd, but I don't remember. The only virgin I was ever with was my wife, and that was a century and a half ago...yes, I recall, you will be very sore. We won't be able to make love again, for a day or two.'
'Your blood heals,' I observed after a little pause, feeling my cheeks redden. <...>
It was so sudden that I cried out, but he casually rubbed a finger in his own blood, and then before I could tense up he slid that finger up inside me. He began moving it very gently, and in a moment, sure enough, the pain was gone.
'Thanks,' I said. 'I'm better now.'
But he didin't remove his finger.
'Oh,' I said. 'Would you like to do it again so soon? Can you do that?' And as his finger kept up its motion, I began to hope so.
'Look and see,' he offered, a hint of amusement in his sweet dark voice.
I whispered, hardly recognizing myself, 'Tell me what you want me to do.'
And he did.

O taip, kokias fantazijas sukėlė... Nukankini kažką, užgydai ir vėl pasaka be galo XD~ Tikrai Harris užsidirbo didelį pliusą. Kada palyginsiu ir su Annes Rice scenomis.
Beje, palyginus serialą su knyga, serialininkai sukūrė ir Terrą (Sookie juodaodė draugė), prikišo daug Džeisono sekso scenų (knygoje viskas vyksta iš Sookie pozicijos), bet stokoja Harris humoro. Nes kai skaitai knygą, tai ir juokies visą tą laiką. Och, bet pamiršau sapnus!!! Oi, seriale tai jie geri XD Prisiminkime.
Na, o nuotraukoje puikuojasi ir "Twilighto" ketvirtoji dalis. Pamačiau ir nusipirkau, kadangi smalsu, kaip ten seksis Bellai su gimdymais. Bet kaina nežmoniška - 60 Lt. Ir nežinia, kada aš ją pati paskaitysiu, nes juk turiu šitiek knygų apie Billą. Tačiau jau kambariokė nugriebus pusę perskaitė. Kiek papasakojo...apgailėtina...net nesuprasi, kaip ten jiems išėjo pasigaminti tą vaiką. Nesistebiu, matyt, Amerikos šiauriečiai labai susivaržę, palyginus su pietiečiais (ne veltui labiau pastaruosius mėgstu).
Bet šiaip Stephanie Meyer - moteris su maža fantazija. Pvz., Bella tokia ypatinga, negirdi jos Edvardas, kraujas skanus, o nori jos ne tik vampyras, bet ir vilkolakis... Ir amžinos nelaimės (stichinės, galima sakyti).
(O žymiai senesnė) Sookie - jos kraujas toks skanus, kad visi aplinkiniai vampyrai jos trokšta, tad Billas ją saugo (gi žudikas siautėja dar aplinkui), kai tik ji susideda su vampyru, iškart prisistato ir šunpalaikis (shapeshifteris). O juk Sookie kaifuoja nuo to, kad Billas vienintelis, kurio ji negali girdėti...
O kiek dar panašių knygų buvo parašyta daug anksčiau nei "Twilight". Ir kodėl tada žmonės miršta dėl "Twilight", o ne dėl kitų kūrinių?
Nesuprantu aš kažko visgi šiame pasaulyje...

15 komentarų:

  1. ojej tos knygeles tikrai kaip vaikiskos atrodo, tikrai suprantu kodel lenkijoj apsigavai ir ju nepirkai:D
    very exiting ta mylejimosi scena:D ir vien del healing idejos. bet dbr as tik ka supratau kiek smarkiai esu deka axi ff pripratus prie mortal x vampire sex XDDDD

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oi, geras, man labai patiko. Gal galėtum įdėti daugiau ištraukų? Net nežinojau, kad šis serijalas statomas pagal knygą... Pirmąjį sezoną surijau per vieną dieną ir dabar nekantriai laukiu antrojo, su malonumu perskaityčiau ir knygas, tik kad nėra kaip jų nusipirkti...

    AtsakytiPanaikinti
  3. vampirebeauty, yra siu knygu e - versijos, sklandancios internete. Be to, galima uzsisakyti, pigiausiai atveztu humanito chebra :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sepulture, tu tikra šaunuolė, tavo blogas man labai patinka, peržiūriu jį kiekvieną rytą begerdama savo kavą. Kas dėl knygų internete, tai vieną parsisiunčiau, bet aš esu tikra knygų žiurkė ir man nieko nėra maloniau, kaip skaityti tikrą knygą. Na, pakračiau ir aš savo piniginę ir užsisakiau septynias šios serijos knygas, tai dabar nekantriai laukiau, kada man jas atsiūs...
    Ačiū tau už tavo darbą :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. bet uzsisakyti galima tik anglu kalba>? deja as nesuprantu, lietuviskai speju nera. rusiskai manau sudetinga gauti.

    AtsakytiPanaikinti
  6. lietuviskai tikrai nera ir turbut nebus tol, kol neprades pas mus rodyti sio serialo. rusijoje viskas yra modernu ir jie neatsilike kino ir literaturos srity, kaip kad mes. tad, manau, tikrai yra rusiskai

    AtsakytiPanaikinti
  7. Bus! Ir dar patys galim viršelį išsirinkti :)

    http://www.obuolys.lt/labas/news.php?NewsID=7411

    AtsakytiPanaikinti
  8. Turiu 4 knygų dalis ir jos nerealios ! Man LABAI patiko,kad trečioje žymiai daugiau Eriko,nes nekenčiu Bilo. Na o ketvirta...rašant ketvirtą knygą autorei tikriausiai pristigo fantazijos,nes tos raganos buvo visiškas suvaikėjimas... Kaip tikriausiai pastebėjote,kiekvienoje dalyje įkišima po antgamtinę būtybę. Pirmoje-vampyrai ir metamorfai,antroje-mainadės,trečioje-vilkolakiai,o ketvirtoje-raganos... Kodėl raganos?! Kartoju-suvaikėjimas... Bet aš vistiek inlove šias knygas ;]*

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sveiki,turiu kvailą klausimą.. Gal kas nors žino iš kur galima būtu parsisiųsti NEMOKAMAI penktą knygos dalį (Dead as a Doornail)?

    AtsakytiPanaikinti
  10. visai nekvailas klausimas :)
    as galeciau atsiusti rinkinuka visu, kiek yra internete, e-book versiju. aisku, anglu kalba (bet as ir rekomenduociau visad originalo kalba). tik brukstelk emeila:)

    admine, tinginti isiloginti

    AtsakytiPanaikinti
  11. Jei galėtumėt,tai atsiųskit į e-paštą.
    salota.93@mail.ru
    d4koju iš anksto : )

    AtsakytiPanaikinti
  12. Gal gali ir man atsiusti visa rinkinuka i e-pasta? As niekur nerandu... :)
    z.lijana@gmail.com
    Aciu! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Kodėl raganos suvaikėjimas? Kuo jau raganos taip skiriasi nuo vampyrų?

    AtsakytiPanaikinti
  14. knygos labai patiko, o serialas-ne, labai jau nuklysta i pievas

    AtsakytiPanaikinti
  15. Sveiki,gal galite ir man rinkinuka atsiusti?

    Laaaabai aciu!;)

    ivetauskas@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti

Blog Widget by LinkWithin