2010 m. balandžio 10 d., šeštadienis

Lost Boys (1987) ir Lost Boys: The Tribe (2008)


Joelis Schumacheris aiškiai demonstruoja savo meilę gotikiniams personažams: vampyrams, fantomams, betmenams ir t.t. Užtat man jis ir patinka :) O dar labiau jį mėgstu už "Lost Boys". 80's, kožos, kietos šukuosenos, ray-banai, motociklai, gražūs vyrukai ir vampyrai - tobula!
Istorija visai paprasta: atkeliauja du anūkai į fiktyvų miestą Santą Carlą (a la Santa Cruzas, aštuntuoju dešimtmečiu pakrikštytas kaip pasaulio žudikų sostinė) pas senelį, kuris neturi televizoriaus (žinokite, tai baisus dalykas kaip aniems laikams): "Why do I need a TV if I've got a "TV Guide"? - auksiniai žodžiai. Ir visa šeimynėlė netyčia susiduria su vampyriškais reikalais: jaunėlis susipažįsta su nepralenkiamais komiksų ekspertais - vampyrų žudikais, Allanu ir Edgaru, vyresnėlis įsimyli gražuolę vampyrę ir susideda su Lost Boys'ais, na, o mama... Nebepasakosiu daugiau :)
Mylintiems aštuoniasdešimtųjų dvasią tikrai patiks šis filmas.
Beje, liūdna žinia, kad visai neseniai jaunėlis broliukas mirė. Gaila, kai nemirtingi miršta...

Prieš kelis metus buvo sukurtas tęsinys šiam filmui su vienu jau užaugusiu vampyrų žudiku (Edgaru) - "Lost Boys - The Tribe" (2008). Tiesą sakant, tai yra visiška veidrodinė istorija, tik veiksmas vyksta po kelių dešimtmečių, o vietoje dviejų brolių - brolis ir sesuo. Na, žinoma, meilė šįkart įsiplieskia tarp gražuolio blondino vampyrų gaujos vado (kaip ir Kieferis Sutherlandas pirmajame filme) ir sesutės. Viskas yra beveik taip pat, net meilės scenos, komiksai, broliukas Edgaras žudikas (be brolio Allano, deja) ir t.t. Net elnių ragai čia vaidina tą patį vaidmenį (vietoj medinių kuolų).
Maniau, kad visgi bus prastokas tęsinys, tačiau žiūrint kaip originalo parodiją, visai gerai žiūrisi :)








Lost Boys Online
Lost Boys 2 Online

Įvertinimas: nors Schumacherio koncepcijoje vampyrai seksualūs, tačiau jų virsmas nieko seksualaus nežada. Bijau, kad šio kultinio filmo vampyrų įvaizdis vėliau įkvėpė ir "Buffy" kūrėjus. Antrajame filme lygiai tas pats - gražesni nevirtę, bet gražesni už originalo virtusius.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Blog Widget by LinkWithin