2012 m. liepos 16 d., pirmadienis

Filmai apie mirtį

Mane, kaip vampyromanę, apskritai labai traukia mirties mintis, kaip ir tikriausiai 90% kitų paprastų mirtingųjų. Taip jau yra, kad ateiname į šį pasaulį ir staiga susivokiame, kad tuoj turėsime išeiti. Ir nesvarbu, kokios religijos beegzistuotų, žmogus visvien nerimastingai mąstė ir mąstys apie savo būsimą mirtį. Mane pačią dažnai apima absurdiška baimė ir suvokimas, kad tai neišvengiama. Tad ir tokia tema siūlau filmų, galbūt tai padės labiau susidraugauti su ta mirtimi :)

Harold and Maude (1971)



Tokia miela istorija apie du įsimylėjelius jaunąjį Haroldą ir močiutę Maude, kurie susitinka kapinėse, reguliariai besilankydami laidotuvėse. Kaip aš myliu šitą istoriją, tiesiog neleidžia nusiminti ir reikia tikėtis, kad kai būsiu Maude amžiaus, aš sutiksiu savąjį Haroldą, atvažiuojantį prašmatniu katafalku :D

Cemetary Man (1994)


Francesco Dellamorte yra kapinių prižiūrėtojas, kuris važinėja senu vabalu ir nuolatos deklamuoja poiškas eiles. Kaip kapinės be meilės, tad automatiškai ir gyvieji numirėliai atsiranda :)

Kissed (1996)



Vienas mano mėgstamiausių filmų, kuris priverčia kitaip pažiūrėti į tuos žmones, kurie tiesiog myli lavonus. Ir nieko tame nėra šlykštaus, nes meilė negali būti šlykšti.

Undertaking Betty (2002)



O laidojimo namuose irgi gali būti visokiausių neištikimybių ir uždraustų meilių :D

Eulogy (2004)


Argi ne tiesa, kad net ir pas mus su giminėmis susitinkama tik per laidotuves? Tai ir šis filmas sukasi apie vieno senelio mirtį :) Bent jau linskmai į mirtį žiūrima.

I Sell the Dead (2008)


Tai labai grafiškai gražus filmas apie nelabai gražią profesiją - lavonų vagis. Žinoma, juk viskas dėl mokslo buvo daroma! Tačiau nevisad galima pasitikėti tais lavonais...

Biutiful (2010)


Ispanų filmas, užkariavęs visų širdis. Jei nenorite ašarų, nežiūrėkite šio filmo. O istorija apie žmogų, kuris turį dovaną/pareigą/naštą: jis mato mirusiuosius ir turi padėti jiems grąžinti skolas, kad šie galėtų ramiai ilsėtis pomirtiniame gyvenime. Tačiau ar pats herojus sugebės gražinti skolas?

Get Low (2010)


Senukas sumąstė pasidaryti laidotuvių vakarėlį priėš savo mirtį, sukvietęs visą miestelį. Tiesiog verta pažiūrėti ir galbūt mums irgi susiorganizuoti kada tokį vakarėlį? :D

After.Life (2010)



Kas nutiktų, jei visgi po mirties prisikėli morge? Ir matai, kaip patalogas tave ruošia laidotuvėms? O jei visgi tai tik sapnas. O jei realybė?

O galbūt ir Jūs turite kokių pasiūlymų šia tema?:)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Blog Widget by LinkWithin