2012 m. rugpjūčio 5 d., sekmadienis

Richelle Mead "Vampire Academy"


Pagalvojau, kad vis tiek ateis ta valanda, kai reikės atpasakoti daugelį vampyriškų knygų, o ypatingai, kai turiu šitokį pasižadėjimą. Taigi, ar kam be manęs teko skaityti "Vampire Academy"?
Šią knygą man įgrūdo draugė ir ji ilgai pas mane gulėjo, tačiau suvalgiau ją per kelias dienas, kai teko nuobodžiai važiuoti per Teksaso valstiją namolio šį pavasarį. 
Tai istorija apie gan slaviškos padermės vampyrišką pasaulį. Jame egzistuoja dvi vampyrų rūšys: Moroi ir Strigoi. Moroi, kuris jau vien savo etimologija kužda apie mirtį, yra mirtingieji vampyrai, turintys antgamiškų galių: gali valdyti tam tikrus elementus (žemę, orą, ugnį, vandenį). Tuo tarpu Strigoi, kaip ir savaime suprantama slaviškame folklore, yra blogi nemirėliai, kurie žudo dėl kraujo, kad gyventų amžinai. Strigoi mielu noru sumedžiotų Moroi, tačiau šiuos gina dhampyrai, kurie yra žmonės, tačiau genetiškai apdovanoti gan vampyriška stiprybe. 
O istorija sukasi apie dvi merginas: dhampyrę Rose ir Moroi Lissą, kurias sieja ypatingas ryšys, bei jų kovą su žiauriuoju pasauliu. Žinoma, neapsieinama ir be meilės peripetijų: Rose kelią pastoja kitas dhampyras Dimitri, kurių ateitis turėtų būti nušviesta kitose penkiose serijos dalyse (skaičiau, deja, tik pirmą dalį). 
Iš dalies pats mokyklinis siužetas yra gan nuobodus mano amžiuj, kažkaip sunku "fantazuoti" apie mokyklinį gyvenimą, kai jau visa tai rodosi esą tolima praeitis. Tai dėl to buvo sunkiau mėgautis. Koks malonumas prisiminti, kaip tave pastoviai riboja suaugusieji, kas nuolatos vaizduojama šioje knygoje. Kas gali to ilgėtis?..
Šiaip patiko pati idėja, kaip atsiranda stiprus ryšys tarp dhampyro ir vampyro. Čia dhampyrai kaip ir atlieka  klasikinę funkciją žudyti vampyrus, tačiau gimę iš vampyriško kraujo, negali jo neigti. Taip ir šiame pasaulyje dhampyrai dėl orgazmiško potraukio kraujui patampa net ir blood whores. Hm, įsivaizduokim, kad toks pats malonumas sklando ir "True Blood" Fangtasia klube ;)
Šiaip visai būtų įdomu paskaityti ir kitas dalis, jei tik draugė jas užveš :)
Be to kaip ir ruošiamasi filmą kurti pagal šias knygas. Įdomu, koks rezultatas gausis :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Blog Widget by LinkWithin