2012 m. gruodžio 30 d., sekmadienis

Katie MacAlister - "Sex, Lies and Vampires"


Šią knygą kažkada seniai seniai nusigriebiau, kai dar studijavau pirmame kurse Vilniuje, senamiestyje prie Vilniaus universiteto yra geras knygynėlis "Akademinė knyga", kuriame rasite retų ir pigių knygų. Tai buvo mano mėgstamiausia vietelė :) Aš ten ir visas savo Sukės knygas pirkausi ir t.t.

Pasirodo, kad ši autorė labai vaisinga, kalbant apie vampyriškų knygų bibliografiją. Šioji knyga "Sex, Lies and Vampires" yra trečioji serijos "Dark Ones" dalis, o dar yra ir kitos kelios vampyriškos serijos (bet patys galite pašniukštinėti, jei labai įdomu). Tačiau aš visai nenutuokiau, kad skaitau istoriją, kuri turi priešistores ir poistores. Mėgstu, kai žmonės rašo serijas taip, kad kiekviena knyga yra individuali ir nereikia atpasakoti ankstesnių istorijų (kartais tuo mane erzindavo Anne Rice). Gali tą vieną knygą iš vidurio perskaityti ir bus tvarkoje. Aš dar neapsisprendžiau, ar norėčiau daugiau šios serijos knygų paskaityti (et, juk tiek dar daug kitų autorių vampyriškų knygų ir serijų!).
Taigi, istorija sukasi apie labai šnekią plevėsišką amerikietę istorikę, kuri dar ir pasirodo yra Kerėtoja (megėjiškas vertimas pagal garsų serialą, org. Charmer). Jinai iškviečiama į Prahą ištirti vienos retos senovinio  šarvo antkrūčio detalės ir iškart patenka į labai keistą aplinką (vėl spėlioju, ar tie amerikiečiai rimtai galvoja, kad mes, europiečiai, gyvenam taip keistai, lyg čia vis dar būtų viduramžiai?). Ir pagrindinė veikėja susiduria su vampyrišku pasauliu, kuris ją, rodos, buvo aplenkęs, bet visokie demonai jai gerai žinomi. Tad pagal šią knygą egzistuoja romantiškas vampyriškas pasaulis: yra vampyrai, kurių sielos pasmerktos, nes jie sukurti demonų arba gimę iš neišrištų (unredeemed) vampyrų, kurie vadinami Tamsiaisiais (Dark Ones), o tiksliau Moravian Dark Ones (moterys vadinamos tik Moravian), tačiau kiekvienas vampyras turi galimybę būti išgelbėtas, jei jis atranda savo Mylimąją (Beloved) ir tada jų sielos susiriša ir vampyras tampa geriečiu (nes matot, nebegali kenkti žmonėms, po įvairių apeigų, į ką įeina ir karštas seksas, vampyras/ė gali gerti kraują tik iš savo Mylimosios/ojo).
Na ir pagrindinė herojė Nellė gauna padėti vienai Moravian kovoti su savo broliu Adrianu, kuris yra demono pakalikas ir todėl daro blogus darbelius. Tačiau Nellė netikėtai įsimyli šį gražų pasmerktą blogietį ir jai tenka bėgti nuo kitų vampyrų kartu su Adrianu, kuris jai pasirodo visai neblogietis...
Autorė labai linksmai rašė visą šitą istoriją. Tai tikrų tikriausia komedija, kurios literatūrinį lėkštumą pakelia į aukštesnį lygį mokėjimas skaniai prajuokinti skaitytoją. Pvz. tas prakeiktasis Adrianas labai jau giliai įsijautęs į savo blogiečio vaidmenį, o Nellė jį amžinai vadina zuikučiu, keksiuku, gražiausiomis pasaulyje šlaunimis (kartais šitų šlaunų, užpakaliukų man jau būdavo per daug), o tai labai supykdydavo poną blogietį ir toliau sekančios pasekmės tiesiog dar labiau prajuokindavo. Iki nukritimo juokinga vieta buvo, kai per šiek tiek klaidingai mestą burtą, atgijo visos British Museum mumijos ir jos be perstojo ėmė sekioti savo naująją šeimininkę Nellę. O ką bekalbėti apie susidūrimą su tiudorišku vaiduokliu vienoje pilyje, kuris akimirksniu ėmė asistuoti Nellei.
Kaip bebūtų, knygą buvo linksma skaityti, nors tas amerikonizmas ir baisiai karšto sekso išpuoliai galėjo ir varginti :D Bet svarbiausia, kad buvo daug juoko. Manau, kad joks kitas žanras vampyrams taip netinka, kaip komedija. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Blog Widget by LinkWithin